Nasze serwisy tematyczne

Portal dedykowany tematyce cen transferowych.

Przejdź do strony

Portal dedykowany zagadnieniom dotyczącym jednostek samorządu terytorialnego.

Przejdź do strony

Portal dla przedsiębiorców o tematyce podatkowo-prawnej.

Przejdź do strony

RODO / Ochrona danych osobowych

Tajemniczy skrót RODO od niedawna spędza sen z powiek osobom odpowiedzialnym za obsługę danych osobowych. Z nami możesz spać spokojnie.

Będziemy czuwać, bo źle dostosowany do przepisów prawa proces RODO, stanowi zagrożenie dla każdego podmiotu gospodarczego. Oferując nasze wsparcie w zakresie RODO zapewniamy mapowanie procesów przetwarzania danych osobowych, opiniowanie i opracowanie dokumentów, reprezentowanie przed UODO.

Oferujemy również przeprowadzenie szkolenie dla osób odpowiedzialnych w przedsiębiorstwie za obszary, w których występują procesy przetwarzania danych osobowych.

Nasze wyspecjalizowane doradztwo obejmuje w szczególności:

  • audyty zgodności przetwarzania danych osobowych (compliance z RODO)
  • opracowywanie oraz aktualizację dokumentacji związanej z przetwarzaniem danych osobowych, w tym polityki bezpieczeństwa i instrukcje zarządzania systemami IT, rejestrów upoważnień do przetwarzania danych osobowych
  • opracowywanie dokumentów informacyjnych, klauzul zgody oraz umów powierzenia danych do przetwarzania
  • opracowywanie zasad transferu danych w grupie kapitałowej
  • doradztwo w kwestiach związanych z przetwarzaniem danych pracowników, w tym systemów zawiadamiania o nieprawidłowościach, monitoringiem pracowników, korzystaniem z firmowych urządzeń do celów prywatnych (CYOD) lub korzystaniem z prywatnych urządzeń do celów firmowych (BYOD)
  • szkolenia w zakresie ochrony danych osobowych
  • wspieranie w przeprowadzaniu oceny skutków ochrony danych (DPIA)
  • reprezentowanie Klientów w toku kontroli UODO oraz w postępowaniu prowadzonym po przeprowadzonej kontroli, jak również w sprawach skarg osób, których dane dotyczą

Z chęcią odpowiemy na Twoje pytania!
Wystarczy krótka, niezobowiązująca rozmowa.

Robert Smoczyński

Partner zarządzający / Radca prawny / Doradca podatkowy

+48 662 530 866

Krzysztof Koniewski

Partner zarządzający / Doradca podatkowy

+48 696 880 222

Nie tego szukałeś?

Powróć do oferty